egészséges receptek és alapanyagok

Csakajó

Csakajó

Mogyoróvajas - csokis falatka

2014. október 17. - ladyfit

10473173_10204067489201723_2524065893057494954_n (1).jpgSzegény peanutbutter cup, így kereszteltem most el a vegán magyar verzióját, de egyszerűen nem találtam kifejezőbbet. Jöjjön a recept ami jó hétvégi falatka desszertnek. Nem vegánok is nyugodtan ehetik, ha megkóstolja bárki egyre fog gondolni: isteni finom. Ha pedig megtudja, hogy még egészséges is, na, akkor aztán igazán boldog lesz. Tegyetek Ti is jót a testetekkel és készítsétek el gyorsan. (Tényleg gyorsan kész van!)

Hozzávalók

  • 2 x 2 evőkanál kókuszvaj
  • Kétszer negyed bögre mogyoróvaj (hagyd a boltit, botmixerrel 5 perc otthon)
  • Juharszirup, porrá őrölt eritrit vagy a kedvenc édesítőd ízlés szerint
  • Negyed bögre jó minőségű kakakópor
  • díszíteni kis kókuszreszelék

Elkészítés

Először megolvasztasz 2 evőkanál kókuszolajat, majd hozzákeversz negyed bögre mogyoróvajat (folyósabb fajta, bár én azt is magam turmixoltam) . Hozzáadsz egy keves juharszirupot vagy más kedvenc édesítot, majd negyed bögre kakaóport. Simára kever, majd mini muffin papírba betölt (csokiforma és szilikon minimuffin forma is működik), ezután 10 percre be a fagyasztóba. Amig hűl, jön a másik réteg: a másik negyed bögre mogyoróvaj és két evőkanál olvasztott kókuszvaj összekever. Mehet mindkét rétegbe pici vanília esszencia, de el is hagyható anélkül is finom. Szóval muffinkák ki, rá a mogyoróvajas réteg, újabb 10 perc és lehet is enni:) a papír simán lejön, aggódni felesleges. Maradék a hűtőben marad, kb. egy hétre elég, esti csokievési rohamokhoz. 

Vigyázat: mandulával is működik és gyilkos. Ha mandulesszencia is kerül bele, akkor isteni marcipánízű lesz.

A bejegyzés trackback címe:

https://csakajobolt.blog.hu/api/trackback/id/tr116801803

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása