egészséges receptek és alapanyagok

Csakajó

Csakajó

Bűnmentes élvezet: kesugolyó

2015. január 05. - ladyfit

kesugolyo.jpgJanuárban mindenki le akarja adni azokat a kilókat, amiket felszedett decemberben. Sőt, még annál is többet. De mit tegyen az ember ha édesszájú és van amiről nem szeretne lemondani. Na, pont ilyen a kesugolyó, amiből elég egy is. Vagy nem, de a lényeg, hogy gyorsan elkészül, magunkkal is vihetjük, ha épp a munkahelyen lenne szükségünk egy életmentő finomságra.

Hozzávalók: 

20 dkg kesudió

10 dkg vörösáfonya vagy más aszalvány

4 dkg kókuszolaj

Díszítéshez: kókuszreszelék és kakaóbab töret. 

Elkészítés:

Akinek van masszív aprítógépe, azt használja, akinek nincs az vagy darálja le a kesudiót vagy kis fokozaton zúzza szét botmixerrel egy magasabb falú edényben (mert repül). A vörösáfonyát vágjuk apróra, amennyire csak tudjuk. Olvasszuk fel a kókuszzsírt és öntsük a kesuhoz, majd botmixerrel vagy az aprítóval dolgozzuk össze. Közepesen lágy masszát kell kapjunk. Ebbe mehet bele a vörösáfonya. Ha ebben az állapotában formázható, akkor golyókat formázunk, ha még nem, akkor fél óra hűtű, és utána jön a golyózás. Én most kókuszreszelékbe és kakaóbab töretbe hempergettem, de természetesen jöhet a kakaópor, a kissé megpirított darált kesu, vagy fahéj, amit szeretünk. Eláll a hűtőben pár napig, bár nálam max egy napot bír ki. Hozzáadott cukrot nem tartalmaz, így aki édesebben szereti, az tegyen bele pár csepp folyékony édesítőt (stevia, méz, agave, etc.). 

Kb 18 golyó lesz belőle. 

A bejegyzés trackback címe:

https://csakajobolt.blog.hu/api/trackback/id/tr727043449

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása