Nem elég, hogy hideg van, ennek következményeképp állandóan ennék. És meleget, nagyon meleget. Szerencsére ennek a kukoricalevesnek még a gondolatára is jobb a hőérzetem. Bizonyított tény, hogy az emlékek is segíthetnek, ha fázunk. Nem muszáj kajára gondolni, ha egy szívünknek kedves dologra gondolunk, az is hatékony lehet. Node jöjjön a leves, vacsorára még el is készülhet.
Coconut corn chowder - vagyis kókuszos kukoricaleves
Hozzávalók:
- Fagyasztott kukorica (a konzerves, üveges ízt nem kedvelem, ez sokkal frissebb hatás)
- Chili - lehet friss is, de jó a csilipehely, szárított chili, chili por, ami akad. Ezt ízlés szerint
- 1 evőkanál kókuszolaj
- 2 duci gerezd fokhagyma
- fél vöröshagyma (közepes)
- 250 gramm kukorica
- 3 dl víz
- másfél evőkanál leves lelke keverék (Fűszerészes, nincs benne adalékanyag, csak szárított zöldség)
- ha van otthon zöldség alaplé, akkor persze az a legjobb, de bármilyen más szárított leveszöldség keverék is megteszi
- só
- bors
- 1 dl kókusztej
- petrezselyem, újhagyma díszítésnek (de el is hagyható)
Elkészítés:
Egy kis lábosban az olajat felhevítem, majd üvegesre pirítom rajta az apróra vágott vöröshagymát, a reszelt fokhagymát. Ezután jöhet a chili is, majd a kukorica és a víz, valamint a fűszerek. A kukoricát érdemes előtte kiolvasztani szobahőmérsékleten. Puhára főzzük kb 10 perc alatt, majd pürésítem botmixerrel. Fontos, hogy nem kell simára mixelni, legyenek benne darabok. Ezután jöhet a kókusztej, azzal még egy kicsit összemelegítem, és már ehető is.