egészséges receptek és alapanyagok

Csakajó

Csakajó

Lélekmelegítő leves gyógyír a mínuszokra

2015. január 07. - ladyfit

10922202_10204766176908479_1405938605_n.jpgNem elég, hogy hideg van, ennek következményeképp állandóan ennék. És meleget, nagyon meleget. Szerencsére ennek a kukoricalevesnek még a gondolatára is jobb a hőérzetem. Bizonyított tény, hogy az emlékek is segíthetnek, ha fázunk. Nem muszáj kajára gondolni, ha egy szívünknek kedves dologra gondolunk, az is hatékony lehet. Node jöjjön a leves, vacsorára még el is készülhet. 

Coconut corn chowder - vagyis kókuszos kukoricaleves

Hozzávalók: 

  • Fagyasztott kukorica (a konzerves, üveges ízt nem kedvelem, ez sokkal frissebb hatás)
  • Chili - lehet friss is, de jó a csilipehely, szárított chili, chili por, ami akad. Ezt ízlés szerint
  • 1 evőkanál kókuszolaj
  • 2 duci gerezd fokhagyma
  • fél vöröshagyma (közepes)
  • 250 gramm kukorica
  • 3 dl víz 
  • másfél evőkanál leves lelke keverék (Fűszerészes, nincs benne adalékanyag, csak szárított zöldség)
  • ha van otthon zöldség alaplé, akkor persze az a legjobb, de bármilyen más szárított leveszöldség keverék is megteszi
  • bors
  • 1 dl kókusztej
  • petrezselyem, újhagyma díszítésnek (de el is hagyható)

Elkészítés:

Egy kis lábosban az olajat felhevítem, majd üvegesre pirítom rajta az apróra vágott vöröshagymát, a reszelt fokhagymát. Ezután jöhet a chili is, majd a kukorica és a víz, valamint a fűszerek. A kukoricát érdemes előtte kiolvasztani szobahőmérsékleten. Puhára főzzük kb 10 perc alatt, majd pürésítem botmixerrel. Fontos, hogy nem kell simára mixelni, legyenek benne darabok. Ezután jöhet a kókusztej, azzal még egy kicsit összemelegítem, és már ehető is. 

 

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://csakajobolt.blog.hu/api/trackback/id/tr327050113

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása