Ilyen hidegben másra se tudok gondolni, csak valami melegre, a jó bor pedig a lelkemet is felmelegíti. A forralt bort nagyon sokáig nem szerettem, vörös volt, tanninos, émelyítő, néhány éve viszont a Divinoban sikerült jót inni, az isten tartsa meg jó szokásukat. Node, nincs minden sarkon Divino, és otthon is jó forraltborozni, nem csak a Bazilika fényeinek árnyékában. A lényeg, hogy most megvan a tuti recept, amit nem kezelek szakmai titokként, meg is osztom.
Hozzávalók (nagy adag)
- 2-szer 0,75-ös vörös vagy fehér bor.
Érdemes gyümölcsösebb aromájút választani, könnyedet, de felhívnám a figyelmet arra, hogy rossz borból a forralt bor is rossz lesz, nem érdemes ezen spórolni.
- Fél liter víz (legjobb ha szűrt, tisztított)
- Forralt bor fűszerek
No, itt sem a kotányi keverék lesz az, ami ízt ad, hanem két lehetőség van. Vagy van otthon mindeféle jóság, és a bor aromáinak megfelelően összekeverjük őket, vagy, amit én alkalmazok, megveszem a Fűszerész forralt bor keveréket (van fehér és vörösboros is) és azt keverem.
- Tea
A bortól függően lehet kísérletezni, pl ha bogyós gyümölcsös a karakter, vagy meggyes, akkor olyan teát választok. Lehet a tea tiszta gyümölcsös vagy akár fekete is.
Elkészítés:
A fél liter vízben megfőzöm a teát és a fűszereket, felforralom, de nem várom meg, hogy lobogjon a víz. Ehhez a keverékhez adom a bort, és együtt felmelegítem őket, nem forralom, hogy maradjon alkohol.
Én most a Skizo vöröset használtam. Bejött.